Monday, June 13, 2011

KL Gangster

Salam




Dah tengok KL Gangster? Well, aku dah. Aku siap marathon movie lagi tu selepas kenduri kawan aku. Plan nak karok tapi disebab kan banyka lagi movie yang aku tak tengok disebabkan aku tade bf [loser] so sementara ada kawan yang leh teman aku ni so aku marathon je lah. Hey! aku boleh je tengok movie sorang. Aku dah biasa.


Tengok Ady Putra. Mantap siot. Haha hensem dia dalam filem ni. Jatuh cinta pulak <3



Mula aku tengok KL Gangster dekat GSC, Ipoh Parade. Nak tengok kat JJ Kinta City mimpi lah kau nak dapat tiket hari sabtu. Confirm full house punya. Dah tade pilihan tengok jelah kat gsc. Aku bukan suka sangat tengok kat GSC sebab speaker ntah hape hape. Hancus! Memang pun tengah syok tengok speaker problem. Macam bangang! Aku masuk sini pun sebab kalau JJ fullhouse je kalau tak jangan harap la aku nak tengok kat sini kan.




Aku memang excited gila kot nak tengok KL Gangster ni. Aku dengar review, cakap cakap orang kata best filem ni. Ramai sangat memuji directing Syamsul Yusuf ni semakin maju. Yelah kalau nak dibandingkan directing Farid Kamil tu ade ke pecah panggung. Hadooo? Bising je lebih FK tu. Tapi kalau nak compare dari segi lakonan antara SY dengan FK mantap lagi kot FK. Ko memang tak sesuai la SY jadi Shark. Gangster KL. Asyik asyik lu sebut 'maaaaa'. Macam dah tade perkataan gangster lain kau nak sebut. SY kau tak payah berlakon la duk mengarah cukup lah. Gila glamour betoi mengarah nak belakon pun nak. Haish tak sesuai betoi kau jadi gangster.


Kau mengarah je lagi bagus la SY. Duk diam belakang kamera. Sibuk nak belakon!



Bila aku tengok cita ni aku terfikir apa yang best sangat? Banyak aksi gaduh? Itu yang korang suka? Pada aku, aku dah muak tengok aksi gaduh. Aku macam tengok cite Tamil tahu? Nak nak bila ade scene nak pukul pakai kayu besbol. Sebijik cite tamil. Haa lagi bila aku pelakon gemok india or mamak [tak pasti] jadi geng gangster pegang kawasan pasar borong selangor [tak pasti lagi] ajak gaduh dengan Aaron Aziz. Muahaha gaya cakap tesembur sembur air liur, mata tanak kalah menjegil memang macam filem tamil! Hahaha. Euwww geli aku tengok. Pelakon india tu selalu gak keluar dalam cite Gerak Khas.




Bagi aku yang terkesan untuk filem ni ialan Zizan Rajalawak la. Sebab dia memang kelakar gila. Dan aku tak puas hati kenapa watak dia di matikan. Dibunuh oleh Shark. Siallll. ptuih [trademark abg long fadil-zizan]. Memang best la Zizan ni belakon even aku ni memang tak suka pun mulanya dia ni belakon. Gangster paling penakot dalam cite ni. Apa punye gengster la ko Zizan. Hahaha.


Abang Long Dil. Sialllll. ptuihh



Selain Zizan ada jugak pelakon yang geletek perot aku. Sofi Jikan. Mula mula lakonan dia tak de la lawak mana tapi dah nak ending tu mula tunjuk taring lawak bodoh dia tu. Aku tak kenal pun sape Sofi Jikan ni. Memang tak kenal lansung. Bila aku Google banyak jugak filem yang pernah dia berlakon. Dalam Hantu Kak Limah pun ade dia berlakon. Tak perasan lak aku huhu.


Sofi Jikan. Mantap lakonan dia. Aku suka ! Boleh menang award Pembantu Lelaki 


Pada aku memang best la cite ni tapi terlalu banyak sangat gaduh aku takot akan memberikan kesan negatif je pada masyarakat melayu ni. Takot terikut pulak budaya bergaduh ni. Cukup lah kaum India yang suka begaduh bawak parang, kayu hoki takkan kita melayu pun nak ikot jugak? Serius aku rasa macam tengok cite tamil. Itu pada aku. Tapi overall memang best sebab Aaron Aziz ada. Tetap macho walaupun abang besar ada lagi sifat kekeluargaan tu. I like Aaron :)


Gua dah jatuh sama lu la AA. Will u divorce ur wife and married me? 



Ok bye!


p/s : Lepas tengok KL Gangster tengok pula Pirates pula. Marathon. Next movie Super 8 pulak. Sape nak join?

3 comments:

  1. Terima kasih kerana geli tengok lakonan saya. Apa pun sebagai seorang artis saya terima kritikkan saudara dengan hati yang rela.

    ReplyDelete
  2. Dan lagi satu saya bukan mamak. Saya india. Nama saya jegan. Salam berkenalan saudara.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kerana geli tengok lakonan saya. Apa pun sebagai seorang artis saya terima kritikkan saudara dengan hati yang rela.

    ReplyDelete